Geplaatst op

Kun je een smartwatch gebruiken zonder een mobiele telefoon?

Smartwatches

Het gebruik van een smartwatch zonder mobiele telefoon is beperkt Welke van de vele smartwatches je ook hebt gekozen, je moet ze meestal aan je smartphone koppelen. Dit is nodig om op termijn extra apps op het horloge te kunnen installeren of gegevens op te slaan. Een smartwatch kan echter ook zonder mobiele telefoon met beperkingen worden gebruikt.

Zo gebruik je je smartwatch zonder mobiele telefoon

Nadat je een smartwatch hebt gekocht, moet je deze meestal koppelen met je smartphone. Dit is nodig om de klok in te kunnen stellen. Ook heb je de mobiele telefoon nodig om andere apps op het horloge te installeren. Als je de smartwatch in principe zonder mobiele telefoon wilt gebruiken, kan dit de functionaliteit van het horloge ernstig beperken. Het is echter mogelijk om het horloge zonder problemen van de smartphone te scheiden, althans voor de tijd dat u jogt of zwemt.

  • Smartwatch en mobiele telefoon hoeven niet altijd naast elkaar te staan. Meestal worden de apparaten automatisch gesynchroniseerd zodra de mobiele telefoon weer in de buurt is.
  • Het scala aan functies is slechts beperkt voor deze tijd. U kunt echter altijd muziek afspelen, bijvoorbeeld.
  • Aan de andere kant, als je een smartwatch met ge├»ntegreerd WLAN of LTE hebt, kun je veel meer functies gebruiken.
  • Een andere functie die u zonder mobiele telefoon kunt gebruiken, is hartslagmeting. Bij gebruik van de Apple Watch kun je zelfs alle functies gebruiken waarmee je tijdens het sporten je gezondheidstoestand kunt volgen.

Zonder mobiele telefoon: bruikbare functies op de smartwatch

Als je een smartwatch met wearOS als besturingssysteem hebt, kun je verschillende functies gebruiken zonder verbonden te zijn met de mobiele telefoon. Dit omvat de weergave van de tijd en datum, het gebruik van timers, wekkers en stopwatches, evenals de weergave van het aantal stappen. Als je smartwatch GPS heeft, kun je je training ook zonder mobiele telefoon opnemen. Muziek luisteren via de smartwatch is ook mogelijk als je de muziek eerder op het horloge hebt opgeslagen. Bezitters van een Apple Watch hebben ook zonder mobiele telefoonverbinding veel functies tot hun beschikking. Naast de al beschreven functies is het op de Apple Watch ook mogelijk om foto’s uit gesynchroniseerde fotoalbums weer te geven en aankopen te doen met Apple Pay.

Kijk in onze smartwatches top 5, welke smartwatch het beste bij jou kan passen. Met of zonder mobiele telefoon.