Geplaatst op

Meubeltrendbarometer – dat kunnen we verwachten in 2022

Terras stoelen

De wereld ondergaat momenteel een verandering die ook in de meubelbranche merkbaar is. Een verandering in het consumentengedrag, meerdere lockdowns, een wereldwijd tekort aan materialen en sterk gestegen productiekosten evenals grote onzekerheid onder de bevolking laten hun sporen niet na. Over één ding zijn alle woonexperts het eens: het verlangen naar comfort binnen je eigen vier muren is aanzienlijk gegroeid. Dit is waarschijnlijk de kwintessens van de trendbarometer voor 2022. De eisen aan de leefomgeving zijn veranderd: mensen blijven meer thuis; soms woont, werkt en leert het hele gezin in het appartement. Dit vraagt ​​om geheel nieuwe structuren. De inrichting moet voldoen aan de verschillende behoeften van verschillende mensen, de ruimte moet geschikt zijn voor zowel wonen als werken en de meubels hebben meer functionaliteit nodig.

Langzaam leven trend

Het appartement en de tuin zijn een toevluchtsoord. We willen er kunnen ontspannen en ons kunnen laten gaan. Zachte vormen, natuurlijke materialen en kleuren die de zintuigen prikkelen spelen hier een grote rol. In 2022 zullen knuffelige bankhoezen, uitnodigende solitairmeubels en motiefbehang op de muren hun intrek nemen. Daarnaast is handmatige verwerking van de meubels en woonaccessoires vereist. Het straalt individualiteit en duurzaamheid uit en is aardend. Op deze manier zal de faciliteit ons het komende jaar helpen om naar beneden te komen en de warmte en veiligheid te vinden waar we naar verlangen.

Kleurentrends

Het kleurenspectrum voor 2022 varieert van aardse kleuren zoals cappucino of terracotta tot zachte wit- en grijstinten en natuurlijk groen. Ook paars maakt een comeback. Het is belangrijk om de kleuren van de meubels goed op elkaar af te stemmen. Het kleurontwerp in huis is sterk verbonden met emoties. Aardse tinten worden als warm ervaren, groen geeft een gevoel van verbondenheid met de natuur. Kleurcontrasten brengen een gezonde spanning met zich mee die een zeer heilzaam effect kan hebben.

Materiaaltrends

Er is vraag naar natuurlijke materialen. Als het om hout gaat, zijn eiken en noten de trend. Oppervlakken met een sterk handgemaakt karakter zijn net zo aanwezig als klassiek Weens gaas of keramiek. We zien veel luchtigheid in meubelstoffen: bouclé, chenille en corduroy maken een comeback. Er is een mix van fijne materialen voor tafels. Dit laat ook zien dat het comfortabel zal zijn.