Geplaatst op

8 belangrijkste voordelen voor online kopen

Online winkelen

Online winkelen is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Er is bijna niemand in Duitsland die niet regelmatig online winkelt. In dit artikel hebben we de 8 belangrijkste voordelen voor je geselecteerd. Om ook van deze voordelen te profiteren, hebben we de grootste online retailers – zoals Media-Markt, Amazon en Wehkmp – onder de loep genomen en hun voordelen (kortingen, service, enz.) uitgewerkt.

We hebben ook enkele onderzoeken en statistieken geƫvalueerd en samengevat om erachter te komen waarom online winkelen steeds populairder wordt.

Belangrijkste feiten op een rij

  • Veel voordelen krijg je alleen als je online koopt
  • Online winkelen is veiliger dan ooit
  • Steeds meer mensen winkelen ook online
  • We stellen u voor aan gerenommeerde online retailers

Lagere prijzen en sensationele kortingen

Een sterk voordeel zijn natuurlijk de prijzen en online kortingen. Online retailers werken veel meer met kortingen en goedkope aanbiedingen dan fysieke retailers.

Winkel ongeacht openingstijden

Kom je laat thuis van je werk, regent het buiten of heb je even geen zin om iets te doen, je bent van harte welkom. U kunt vandaag nog steeds comfortabel vanuit de bank winkelen. Echt een voordeel!

Handig thuisbezorgd

Dit betekent natuurlijk ook dat je aankoop direct bij je thuis wordt bezorgd. Bij de grote postorderbedrijven zoals Media-Markt hoef je hier niet eens een toeslag voor te betalen.

Kostbare levenstijd bespaard

De tijd die je niet hoeft door te brengen in files en eindeloze wachtrijen op de markten, kan je dan verstandig besteden aan je gezin of je hobby’s.

Grote verscheidenheid aan producten

Zeker, in de online detailhandel kunnen de winkels veel meer producten, meer merken, gewoon meer variatie aanbieden. De reden hiervoor is simpelweg dat de ruimte niet beperkt is zoals in de stationaire detailhandel. Vaak vind je zelfs online producten die niet in fysieke winkels verkrijgbaar zijn.

Beter advies en meer informatie

Op internet vindt u gedetailleerde tests en adviezen die een detailhandelaar gewoonlijk niet kan geven.

14 dagen herroepingsrecht van de aankoop

De Europese wet verkopen op afstand is bedoeld om ons als online klanten te beschermen. Daarin staat dat we een retourbeleid van 14 dagen hebben voor de meeste producten die we online kopen. Kortom, de reden is dat je het van tevoren niet goed kon zien. Als u niet tevreden bent met uw online aankoop, kunt u het product op kosten van de winkelier retourneren (voor gerenommeerde online platforms).