Geplaatst op

De mooiste tuintrends voor 2022

Rotan stoelen

De lente staat in de startblokken. Hoog tijd om de tuin in vorm te krijgen. Wat maakt het nog fijner om buiten te zijn? De 4 mooiste tuintrends voor 2022!

Eindelijk weer buiten zijn, daar kijken we het meeste naar uit in het voorjaar. Tot die tijd moet de tuin natuurlijk een beetje worden opgeknapt. Zaden en bloembollen moeten gezaaid worden, de tuinmeubelen moeten worden geschrobd en het tuinhuisje moet worden opgeruimd. Als het werk klaar is, is het tijd voor het mooiste deel: het ontwerpen van de tuin. Wat dacht je van deze 4 tuintrends ter inspiratie?

Tuintrend: De tuin als thuiskantoor

Waarom alleen in huis of appartement werken als je je werk ook buiten kunt doen? In 2022 doet de tuin niet meer alleen dienst als plek om groente en fruit of je favoriete bloemen te kweken, maar ook als werkplek. Hoe ziet het eruit? Als je genoeg ruimte hebt, kun je een huisje in de tuin zetten en het inrichten als tuinkantoor. Maar ook met minder ruimte kan de tuintrend probleemloos worden gerealiseerd. Zoek gewoon een bijzonder mooi plekje in je tuin en tover deze om tot je openluchtkantoor. Tip: Voor je tuinkantoor kies je best een opklapbare tafel en stoel, of natuurlijk gewoon een dining loungeset. U kunt de locatie dus naar wens wijzigen.

Zelfvoorzienend in de tuin

Er gaat niets boven groenten en fruit van eigen bodem! Want hier weten we precies wat erin zit. We hebben de plantjes immers van jongs af aan gekoesterd en verzorgd. Deze tuintrend zet zich in 2022 voort. En de beste? De trend is niet alleen bedoeld voor ruime tuinen of volkstuinen. Zelfs op een klein balkon of terras kunnen wortelen, sla of paprika’s probleemloos groeien.

Oude soorten planten

Natuurlijk kunnen we alle zaden natuurlijk gewoon in de bouwmarkt of het tuincentrum kopen. Als het echter om tuintrends voor 2022 gaat, worden we steeds meer teruggetrokken naar de roots. Vooral de zaden van oudere groente- en fruitrassen hebben doorslaggevende voordelen: oudere rassen zijn beter bestand tegen ziekten en plagen, hebben een aanzienlijk hogere opbrengst en smaken vaak beter. Wat dacht je bijvoorbeeld van schorseneer, rapen of aardbeienspinazie?

Ontspanningshoeken om te relaxen

Een van de grootste tuintrends voor 2022? rust en ontspanning! Ze moet ook tussen bloemen zaaien, grond opgraven of niet worden verwaarloosd bij het bouwen van een nestkast. Juist in chaotische tijden als deze verlangen we naar een gezellig toevluchtsoord. Je huistuin is er voor gemaakt. Of het nu een relaxhoek of loungestoel is. Alles waar je blij en ontspannen van wordt, mag!