Geplaatst op

Tips voor je reis naar Qatar

Woestijn Qatar

Qatar, met als hoofdstad Doha, staat doorgaans niet als eerste op de lijst met reisbestemmingen. Als je echter hebt gekozen voor de Oriënt en een reis naar Qatar in het bijzonder, helpen onze tips je om perfect voorbereid te zijn op je tussenstop of korte trip.

1. Is een reis naar Qatar de moeite waard als tussenstop?

Als je geïnteresseerd bent in de Oriënt, is een reis naar Doha zeker een interessante bestemming. Qatar met zijn hoofdstad Doha is ook ideaal voor een korte tussenstop. U kunt in ons artikel ontdekken waarom: Star Luxury vanaf $ 23 per nacht | De moeite waard om de tussenstop in de woestijnstaat Qatar te lezen.

2. Vluchten naar Qatar?

U kunt Qatar bereiken via Hamad International Airport in Doha (DOH). Vanuit Duitsland zijn er directe vluchten met Lufthansa vanuit Frankfurt en Qatar Airways vanuit Frankfurt, München en Amsterdam. De vliegtijd is ongeveer 6 uur.

3. Qatar visum?

U kunt het land binnenkomen met een zogenaamde “visa waiver”, die 180 dagen geldig is, of een “visum on arrival” met een geldigheidsduur van 30 dagen voor 100 QAR (25 euro). Voordat u op reis gaat, moet u zich echter informeren over de huidige toelatingseisen van Buitenlandse Zaken.

4. Accommodatie

U zult versteld staan ​​hoe luxe en toch goedkoop u in Doha kunt verblijven. Als u profiteert van de tussenstopaanbiedingen van Qatar Airways, kunt u een echt luxueuze kamer krijgen voor slechts $ 23 dollar.

Een tip voor de ligging van je accommodatie: De meeste luxe hotels zoals het Booking Four Seasons Hotel Doha of het Mondrian Doha bevinden zich in de West Bay. Als je in authentieke stijl wilt verblijven, moet je zeker een hotel in Souq Waqif overwegen. Voorbeelden hiervan zijn de Souq Al Wakra Hotel Qatar By Tivoli of het Al Najada Doha Hotel by Tivoli, dat ook het best beoordeelde hotel in Doha is.

5. Geld en contant geld opnemen in Qatar

In Qatar kun je in principe veel met een creditcard betalen, dus je hebt niet altijd contant geld nodig. Wil je echter winkelen op authentieke markten of in kleinere winkels, dan wordt dat lastig. Contant geld is hier essentieel. Geen zorgen over hoge kosten voor geld opnemen in het buitenland?

6. Reisstekker of reisadapter

In Qatar heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten van het type D en type G. Daarom kun je het beste een reisstekker of een geschikte multi-adapter kopen voordat je naar Doha reist.

7. Veiligheid in Qatar

We voelden ons heel veilig in Qatar en vooral Doha. Wanneer u naar het buitenland reist, is het echter essentieel dat u zich ter plaatse op de hoogte stelt van de actuele situatie. U kunt dit het beste doen bij Buitenlandse Zaken.